Suvi Nurmi

kuva- ja sanataiteilija

KALEVALAMITTAISIA LOITSUJA TILAUKSESTA

Kirjoitan kalevalamittaisia loitsuja tilauksesta osana taiteellista työtäni. Ajatuksella kirjoitetuilla ja lausutuilla sanoilla on yllättävän suuri voima, vaikkei taikuuteen uskoisikaan: saan usein palautetta, että loitsuni ovat toimineet. Yksilöllinen loitsu on myös oivallinen ja persoonallinen lahja.


Loitsulla kutsutaan tai karkotetaan jotakin. Suosittuja aiheita ovat olleet mm. tosirakkauden kutsu, kiireen karkotus, elämänilon kutsu, opintomenestyksen kutsu ja vanhuuden vaivojen karkotus, mutta aihe voi olla mitä tahansa, eikä mikään aihe ole liian mitätön tai mittava. 


Olen pitänyt Loitsukioskia vuodesta 2009 alkaen erilaisissa tilaisuuksissa, mm. Ateneumin taidemuseon Kalevala-näyttelyn avajaisissa, osana Runokuu-festivaalin ohjelmaa ja monena vuonna Helsingin pääkirjastossa Kalevalan päivän kunniaksi. Tällaisissa tilaisuuksissa loitsut ovat asiakkaille ilmaisia, ja kioskia isännöivä instituutio maksaa loitsijalle palkkion.


Kesällä 2015 loitsuihini saattoi törmätä myös osana Ruisrockin alueohjelmaa, ja sittemmin olen myös myynyt käsinkirjoitettuja loitsujani eri tapahtumissa, kuten Hämeen Keskiaikamarkkinoilla ja Naisten Joulumessuilla. Valikoimassani on valmiita loitsuja kahdestakymmenestä suosituimmasta aiheesta, joita ovat mm. onnen kutsu, surun karkotus, ystävyyden vahvistus, tosirakkauden kutsu, terveyden kutsu, opintomenestyksen kutsu, vanhuuden vaivojen karkotus, kiireen karkotus, sydänsurujen karkotus, onnen kutsu uuteen kotiin sekä onnen kutsu vastasyntyneelle. Valmiina valikoimastani löytyvän loitsun hinta on 10 euroa ja yksilöllisen mittatilausloitsun hinta 20-30 euroa. 


Loitsuja voi tilata minulta milloin tahansa myös sähköpostitse. Erityisen suosittua on ollut tilata ystävälle tai sukulaiselle merkkipäivän kunniaksi juuri tälle räätälöity loitsu. Tilaus kannattaa tehdä viimeistään pari viikkoa ennen kuin lahja on tarkoitus antaa. Loitsun saa joko sähköpostiin tai halutessaan käsin kirjoitettuna postitse, jolloin hinta on luonnollisesti korkeampi.


Ota yhteyttä (nurmisuvi (at) gmail.com) ja kerro, mitä sinä haluat kutsua tai karkottaa! Kannattaa myös kuvailla loitsun saajaa, jos aiot antaa sen lahjaksi.

LOITSUKIOSKIT 2019:


21.6.2019 Haltian koko perheen juhannustapahtuma Nuuksiossa 

29.-30.6.2019 Turun keskiaikatori 

13.7.2019 Karhunpäivän pakanalliset myyjäiset, Kehräsaari, Tampere

15.8.2019 Turun taiteiden yö, Akateeminen kirjakauppa, Hansakortteli

13.10.2019 Pakanalliset syysmessut, Agroksenmäen holvikellari, Helsinki